Balıksırtı Örgü Modeli Yapılışı

Örgünüzün görünümü bittiğinde bu şekilde olacaktır. İPUÇLARI : Kalın bir iplikle son derece tok, sıkı bir örgü olur. Kayak kazağı, kaban stili kazaklar için önerilir. Fakat ipliği çok sıkı tutarsanız sert bir örgü olur. Mümkün mertebe iplği çok sıkmayın. İnce iplikler ve kalın şiş ile yaparsanız daha hafif ve yumuşak bir doku elde edersiniz.Yine de gerek kalın iplik gerek ince iplikle farklı zevklere uygun, çok hoş görünümü olan bir örgü stilidir.

DÜZ ÖRGÜ TARAFI * Kenar ilmeği örmeden alınız.

* Sonraki iki ilmeği sanki keser gibi birlikte alınız. Fakat tam düz örgü gibi değil.

*Şişi; bu iki ilmeğin arka tarafındaki ipliklere geçirip örer gibi ilmeği çıkaracaksınız.

* Şişi ÇIKARMADAN; bu iki ilmekten sağ taraftakini şişten düşürün yani örün, diğerini ise sol elinizdeki şişin üzerinde bırakın.

* Bu kez kalan bu ilmek ile; bir sonraki ilmeği birlikte alın. Tabi yine düz örgü tarafında olmanıza rağmen, ilmeklerin ön tarafındaki ipliklere değil, arka tarafındaki ipliklere doğru şişi geçireceksiniz.

*Örer gibi ilmeği çekecek fakat şişi çıkarmadan ilk ilmeği düşürüp diğerini sol elinizdeki şişte bırakacaksınız. DÜZ ÖRGÜ TARAFINA BU ŞEKİLDE DEVAM EDİN.

*TERS ÖRGÜ TARAFI : Kenar ilmeği örmeden alın.

*İki ilmeği normal ters örgü yapacak şekilde alın.(Örgünün bu tarafında, şişin özel bir batma çıkma durumu yok, aynen ters örgü yapılır.

*İlmeği çekin

* Fakat diğer tarafta yaptığınız gibi ilmeklerden sadece sağ taraftakini şişten düşürün yani örün. Diğerini sol elinizdeki şişte bırakın.

*Kalan ilmeği yie bir soraki ilmek ile birlikte, ters örgü stilinde olduğu gibi alın, birini örüp düşürün, diğerini şişte; bir sonraki ilmekle birlikte örülmek üzere tutun. TERS ÖRGÜ TARAFINA BU ŞEKİLDE DEVAM EDİN.

Ziyaretiniz İçin TeşekkürlerZiyaretiniz İçin Teşekkürler

Eskileri Değerlendir Etkinliği

Zehra arkadaşımızın başlattığı ev sahipliğini Nuray arkadaşımızın yaptığı Eskileri Değerlendir Etkinliği için çok eskilerden yarım kalmış ve etkinlik için bitirdiğim (“malzemelerinin manevi değeri parayla ölçülemez”)fularla katılıyorum.

Ziyaretiniz İçin TeşekkürlerZiyaretiniz İçin Teşekkürler